fredag 6 september 2013

Tacopaj till fredagsmyset

Fast här fuskade vi och åt tacos en helt vanlig torsdag!
Det ni.
Tala om att leva vilt.

Jag gjorde pajen i en form med löstagbar kant.
Smidigt och formen passade perfekt i storlek till detta recept.


*favorit paj*

Det här tycker jag ni ska prova.
Frasigt pajskal, tacofärs och med en krämig oströra som topping.
Godare än så här blir det inte.

Tacopaj

Pajdeg:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
400 gr köttfärs
1 påse tacokryddor

2 stora skivade tomater

Oströra:
2 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 burk green chili (finns på tacohyllan)

1 gul lök, skivad och i ringar

Börja med pajdegen.
Smula ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylen en halv timme.
Kavla sedan ut degen till en platta och klä pajformen.
Degen ska gå upp en bit på kanten.

Nu kan du sätta formen i frysen medan du förbereder det övriga.

Stek färsen och tillsätt kryddpåsen och lite vatten.
Låt fräsa en stund till.
Färsen bör bli ganska "torr" så den inte blöter ner pajskalet sen.
Låt färsen svalna.

Nagga pajbottnen och förgrädda det sedan mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Ta ut det och fyll det med köttfärsen först.
Sedan lägger du ut tomatskivorna jämt över färsen.

Några drag med pepparkvarnen över tomaterna och så på med oströran i ett fint lager över hela härligheten.
Överst fördelar du lökringarna lite omlott.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter på 225 grader tills den fått fin färg.


Sallad och creme fraiche passar fint till.
Och den är riktigt god att värma dagen efter också.
Om det finns nåt kvar.


Så, med det middagstipset önskar jag er en trevlig helg.
Ha det gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar