Det är ju lika bra vilket som.

*snart advent!*
Synd bara att det dåliga ljuset gör att man inte ser vilken gul och härlig färg den har.
Himmelskt god är den i alla fall.
Saffranssockerkaka
200 gr smör
1 kuvert saffran (0,5 gr)
1,5 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
I hennes recept står det att det ska vara florsocker också. Att pudra uppe på innan den serveras.
Det hoppade jag över för jag är inte särskilt förtjust i florsockrade saker...
Men det gör ni i vanlig ordning som ni vill med.
Gör så här:
Smält smöret och låt saffranet hettas upp där i.
Häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det och smör/mjölk/saffrans-blandningen i äggvispet.
Rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Med fördel en som är ca 24 cm i diameter och har löstagbar kant.
Grädda på 175 grader, nere i ugnen i ca 45 minuter.
I morrn är det fredag.
Det känns skönt.
Tiddelipom!
Gott gott så här inför 1:a Advent,,,
SvaraRaderaHar ett liknande recept där kakan heter Strålande saffransstjärna.
Man gör en stjärnmall och pudrar florsocker över kakan
Kram Mammsen
Å Mammsen då måste jag få det receptet! Blir perfekt till lucia <3 Kramkram
Radera