torsdag 13 februari 2014

Att vilja dela med sig av det goda

Eftersom vi äter en hel del fisk här hemma så tröttnar man ibland på de gamla vanliga recepten.

Det är då jag får ett ryck och måste hitta nya. Som den med torsk och tomater som jag skrev om för ett tag sedan. Nu har jag hittat en ny favorit med lite spännande kombination av ingredienser.



En laxlasagne!



Laxlasagne med citron och spenat

4 port.

300 gr fryst bladspenat
1 tsk fänkålsfrön
salt och peppar
250 gr ricottaost
2 dl finriven färsk parmesan
finrivet skal från 1 citron
500 gr laxfilé
1 pkt lasagneplattor
400 gr köpt tomatssås (tex Muttis finkrossade på burk)
2,5 dl grädde

Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vattnet koka bort. Tar en si så där 10-15 minuter.
Låt spenaten kallna.

Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt sedan fänkål, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten.
Rör ihop till en jämn smet.

Skär laxen i tärningar.

Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och grädde i en ugnsfast form.
Börja och sluta med tomatsåsen.

Grädda lasagnen i ugn, 225 grader i ca 25 minuter.

Servera gärna laxlasagnen med riven parmesan till.



Det enda som inte blev bra är kvalitén på bilderna. Är så tröstlöst att fota i detta för årstiden så skumma ljus.
Men vi går ju mot ljusare tider, så det blir väl bra med det så småningom.
Och maten blev ju god.

Tiddelpom!


2 kommentarer:

  1. Hej hopp och nyp i kinderna :)
    Blev jättesugen på din Laxlasagne nu snor jag receptet och ska testa
    inte i kväll för det är snart natt :)
    Suss Gott/ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyyyp tillbaks! Laxlasagne passar ypperligt som nattamat också. Sen mååååste du prova fisklådan med torsk och tomater också, den är så god den med.

      Kramisar i massor!

      Radera