onsdag 12 december 2012

De bakar stora de bakar smååå...

...de bakar många med socker på.

I går var det dags för årets julbak av anisbröd. Eller som de heter här; trekantfotingar eller flottoxar.

Mamma och Anni var här och tillsammans bakade vi ungefär 130 stycken!
Jag och Anni kavlade och gjorde anisbröden medan mamma friterade och friterade och friterade.

Bästa grytan att fritera i köpte min morfar till min mamma för 44 år sedan. Nu är den min och förhoppningsvis ska den hålla i många år till.
Väl inoljad blir den i alla fall, en gång om året.


*kockums levererar alltid*

Fyra timmar tog det och gissa om det var gott att sätta sig ner och fika efteråt.
Kottarna och Käre Maken hade tur och hann hem lagom för att hinna var med på sockerkalaset.


*kolla vilka mumsingar*

Flottoxarna hade alla möjliga storlekar och former, trots att de såg likadana ut från början levde de sitt eget liv vid friteringen och liknade allt från en noshörning till kungakronor.

Storleken och formen hade däremot ingen betydelse.
De smakade lika gott allihopa!


Tippelipom!


2 kommentarer:

  1. Det gjorde vi bra och kul var det :).
    Din mamma gjorde ett kanon jobb med friteringen.
    Och supergoda blev dom :)

    Kram Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det skoj!
      Nästa gång testar vi med fritösen!

      Kraaam

      Radera