Pajbak stod på schemat och det blev det.

*älskar hennes fina formar från gerbera*
Inte mindre än sex stycken matpajer.
Det doftade så gott i hela köket!
Och vi lyckades hålla oss från att tjuvsmaka.
Men det var svårt.
Här kommer receptet på en av dem.
Ost- och skinkpaj med purjolök
Pajdeg:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
en dryg msk vatten
Blanda smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylen en halvtimme.
Tryck eller kavla sedan ut pajdegen i en form, ca 23 cm i diameter, nagga skalet med en gaffel och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllningen:
150-200 gr strimlad skinka
3 dl riven ost, gärna med lite smak
1 dm purjolök, finstrimlad
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 tsk paprikapulver
Fördela fyllningen i pajskalet.
Häll äggstanningen över och grädda i 200 gr ca 30 minuter.
Vi gjorde en för mig ny variant också.
Med oliver, fetaost och soltorkad tomat.
Bara godsaker alltså.
Den ser jag särskilt fram emot att få provsmaka.
Ha en skön lördag nu go vänner och håll tummarna för lite sol i helgen.
Tiddelipom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar