Egentligen tjuvstartade vi redan i söndags med att äta våfflor i Byastugan med resten av byborna. Då klämde vi i oss två var.
I dag blev det tre.

*med hjortronsylt och grädde*
Här kommer världens enklaste, om än inte nyttigaste, recept.
Våfflor
ca 12 laggar
3 dl vetemjöl
33 cl mineralvatten
2 dl vispgrädde
Smör till första penslingen
Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.
Hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smör till första gräddningen. Sedan behöver det knappast smörjas.
Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
Lägg dem på galler och servera nygräddade.
Gott var det, men just nu känns det skönt att det inte är våffeldag mer än en gång per år.
Tack för det receptet, det ska jag testa <3
SvaraRaderaMammsen
Det tycker jag absolut att du ska göra Mammsen. De blir jättegoda!
RaderaKramkram