torsdag 5 januari 2012

Goder afton

Så var det en afton igen och visst passar det bra att träffa goda vänner över en bit mat och lite sällskap då.
Vi ska till Kompis-familjen i eftermiddag och jag har bakat en ananaspaj som ska få bli kvällens efterrätt.

Den var lätt som en plätt att baka och krävde inga konstiga ingredienser alls.
Med andra ord ett recept som passar mig perfekt.

Ananas paj

pajskal:
150 gr smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

fyllning:
400 gr krossad ananas
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg

Smält smöret till pajdegen och låt det svalna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör ihop det med det smälta smöret. Det blir en ganska grynig massa.
Tryck ut pajdegen i en form, gärna en med löstagbar botten.

Låt ananaskrosset rinna av ordentligt.
Blanda i creme fraichen, vaniljsockret, strösockret och ägget.
Rör ihop det ordentligt.

Häll fyllningen i det ogräddade pajskalet och grädda sedan pajen i 200 grader cirka 30 minuter.
Låt pajen svalna innan den serveras.

Blir ca 10-12 bitar.



*nygräddad*

Nu är skapelsen fotad i sin form, för jag vågar inte ta bort den innan vi är hemma hos Kompis-familjen.
Skulle inte vara kul om den blev mos på väg dit.

Tror pajen ska få sällskap av lättvispad grädde då den serveras. Det borde passa fint.


Så nu önskar jag er en trevlig Trettondags afton och ännu ett par sköna, lediga dagar innan det vardagliga lunket tar vid.


Ha det gott!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar