Den var mild och krämig och som jag nämnde i det förra inlägget kan man om man vill plussa på lite av både svart- och rosépepparn.
Ev. mer lax också, men det kanske berodde på att vi inte hade någon löjromstopping.
Gör som ni känner för!
Laxtårta med löjrom och gräslök
Ingredienser:
100 gr kavring
50 gr smör
4 st gelatinblad
200 gr kallrökt lax
0,5 dl hackad färsk gräslök
500 gr kvarg
2 dl crème fraiche
1 st pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 krm stött svartpeppar
1 krm stött rosépeppar
Garnering:
100 g löjrom
Några strån färsk gräslök
Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret och rör ihop det med smulet.
Tryck ut massan i botten på en form med löstagbar kant.
Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Hacka laxen. Blanda den med gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och pepparsorterna.
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
Smält dem sedan på svag värme och rör ner i laxröran.
Häll röran i pajformen och låt stelna i kylskåp minst fyra timmar.
Dekorera med löjrom och färsk gräslök.
Originalreceptet kommer från boken Vårmat från Arlaköket. <--Klicka på länken här så kommer du dit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar