tisdag 8 april 2014

När inget annat hjälper...ät choklad.

Mutade till mig ett galet gott bullrecept av Anni här för ett tag sedan. Här hemma fick de högsta betyg och själv tycker jag att de kanske är lite onödigt goda.
Så goda så man faktiskt tar sig tid att tina sig en bulle lite för ofta.

I receptet står det 20 bullar, jag fick ut 28.
Då blev det lite trångt i långpannan kan jag säga, men det gick bra ändå.



Chokladbullar med vanilj

20 st

Bulldeg:
150 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200 gr mörk choklad, grovhackad

Garnering:
1 ägg
florsocker
50 gr mörk choklad

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över degspadet och lös upp jästen. Tillsätt salt, strösocker och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Rör i hop smör, florsocker och vaniljsockret till fyllningen.

Knåda degen på mjölat bakbord till en stor rektangel. Bred på fyllningen och strö över den grovhackade chokladen. Rulla i hop från långsidan och skär i 20 lika tjocka bitar.

Lägg dem med snittytan uppåt i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter, pensla med ägg och grädda sedan i mitten av ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad. Pudra bullarna med florsocker och ringla sedan den smälta chokladen över.




Går finemang att frysa.
Tina dem och värm dem sedan lite så smakar de godast.

Om det blir några över vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar