lördag 5 maj 2012

Och efterrätt it is

Det blev Elsa som förärade oss med den önskade efterrätten i dag.

Efter viss möda med mjöl som inte ville lösa upp sig och ägg som verkade värpta av höns som ätit cement.
Helt galet så hårda skalen var! Men skam den som ger sig.

Och så här fint blev resultatet.
Ta daa.


*lördags godis*


Här kommer receptet om nån vill prova:

Elsas Citron- och fläderpaj

Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk strösocker
125 gr kallt smör

Fyllning:
4 ägg
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl vispgrädde
finrivet skal från 1 citron

Pajdeg:
Blanda mjöl och strösocker.
Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 21 cm i diameter.
Ställ pajskalet i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 10-12 minuter, tills degen börjar få färg.

Fyllning:
Vispa äggen lätt.
Tillsätt flädersaft, mjöl, grädde och citronskal.

Häll smeten i det gräddade pajskalet och grädda ytterligare 10-12 minuter.
Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad.
Låt svalna.

Servera med en klick lättvispad grädde.




MYCKET god, kan undertecknad intyga.

Och pajskalet!
Det var det godaste jag ätit på år och dar.
Hädanefter ska jag aldrig göra nåt annat skal, än efter det här receptet.

Sprött och gott och det bara smälte i munnen.



Undrar om man kan äta bara pajskal...




*

2 kommentarer:

  1. Oh vad god den ser ut!Vattnas i munnen,,, Såå.. tack för receptet
    Mammsen

    SvaraRadera
  2. MuminMormorn:

    Den var supersmarrig!

    Kram!

    SvaraRadera