fredag 2 maj 2014

Maj maj måne

I dag är det sex veckor kvar till skolavslutningen.
Sex veckor!
Jisses vad det går undan nu.

Ikväll tänkte vi tända grillen och snöra på en fläskytterfilé. Till det blir det hasselbackspotatis och så har jag gjort en mangosalsa med chili. Tycker det är gott med något fruktigt till kött när man grillar.

Tror jag lagt upp receptet här tidigare, men i så fall får det bli en favorit i repris.



Mangosalsa med chili

2 stora mangofrukter
1 röd chili
2 msk olja
0,5 tsk salt
saften från en lime
ett knippe färsk koriander

Försök hitta så mogna mangofrukter ni kan. Då blir det bäst.
Annars är det lätt att mangon blir lite "träig" i smaken.
Hacka mangon i mindre bitar. Dela chilin på mitten och ta bort kärnorna och hinnorna.
Skär i små bitar och blanda med mangon, oljan, salt och limesaft.
Strimla koriandern och tillsätt efter eget tycke.
Jag har nog i ungefär en knapp halvdeciliter.
Låt salsan stå och dra i kylen ett par timmar innan servering.


Många säger ju att man antingen hatar eller älskar koriander. Jag älskar den.
Just i den här salsan passar den riktigt bra också.

Men låt inte koriandern avskräcka er!
Den är så god den här salsan.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar