onsdag 4 februari 2015

Saker man kan sysselsätta sig med en tisdagskväll

Om man inte har annat för sig så där på tisdagskvällen, då kan man alltid roa sig med att försöka göra inbrott i sin egen bil.

Har du inte lust med det (eller om du har en Cheva av den modellen jag har med alla möjliga inbrotts- och stöldskyddande egenskaper) så lämna aldrig nycklarna i tändningslåset då bilen står på tomgång.
Om du nu nödvändigtvis vill lämna nycklarna i, se då till att du i alla fall har öppnat huven för påfyllning av glykol och därmed kan dra ur en säkring så bil-*%¤/&# åtminstone stannar.

Sen kan du för all del försöka peta ner diverse långa metall föremål i dörrsidan för att hitta låsanordningen där inuti. Eller bryta av en liten träkil i försöket att få ut dörren såpass att det långa metallföremålet överhuvudtaget ska gå att få ner i dörrsidan.Eller så lämnar du bil-*%¤/&# åt sitt öde där ute.
Tackar din lyckliga stjärna för att snön i alla fall inte vräker ner och så sover du på saken.

Nästa morgon kan du ta ett nytt långt metallföremål (det gamla sitter ju fast i förardörren sedan kvällen innan) och peta ner det genom rutan på passagerarsidan.
Fast i stället för att peta in det i dörrsidan kan du försöka kroka fast den i låsmojängen inne i bilen och dra upp den på det viset.

Sen är det bara att öppna dörren, ta dina nycklar ur tändningslåset och begrunda det faktumet att du aldrig kommer göra karriär som biltjuv och att du aldrig kommer att lämna nycklarna i låset nån fler gång oavsett om bilen är igång eller inte.

Själv har jag en fantastisk Make som löste det.
Jag behövde bara stå bredvid, fickla hjälpsamt med pannlampan och svära lite sympatiskt.
Lagom för en onsdagmorgon innan jobbet.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar