Maken malde ner fina bitar av älgkött till färs, så nu har vi nog en sju kilo att rulla köttbullar och göra biffar av.
Själv strimlade jag morötter och vitkål i matberedaren och så slantade jag ner lite purjo till en veckosallad.

Sallads-lagen kokade jag upp av olja, äppelcidervinäger och lite socker. Kryddade med grovmalen svartpeppar och oregano så var det klart.
Salladen behöver stå och dra ett par dagar i kylen så den kommer att bli perfekt att ha till lasagnen vi ska äta i morgon.
I dag blev det stekt korv, kokt potatis och stuvat vitkål till middag.
Det är nog bland det godaste jag vet.
*mitt-i-veckan-middag*
Har idkat lite bytes handel här idag också. Älgfärs mot ett stort knippe färsk bladpersilja från Svärmors land.
Mer närproducerat än så här blir det knappast.

*lyx*
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bär det av till goa A för filmkväll och lite popcorn.
Mer om det i morgon!
Tjingeling!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar