fredag 19 augusti 2011

Kantarelldoftande fläskfilé panna

Nu så då.

Idag blev det ett av de nya recepten till middag.

Egentligen skulle det såklart ha varit just kantareller i, men de var så trista och tråkiga där de låg på affären så det fick bli champinjoner i stället.
Sen skulle det även varit kantarellfond men det fick bli viltfond med kantarell istället då den andra inte gick att hitta.



Hur som haver blev det riktigt, riktigt gott och vi ska definitivt lägga till den här rätten som en favorit.



Här kommer receptet om någon blir sugen.
Räcker till ca fyra personer om man har bröd till.

Kantarelldoftande fläskfilé panna

400 gram fläskfilé
50 gram kantareller
2 dl crème fraiche
1,5 msk Touch of Taste Kantarellfond
10 st körsbärstomater
1 msk timjan, grovhackad


1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.

2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.

3. Strö över timjan.

Servera med ris eller potatis och ett gott bröd.


Vi hade 200 gr champinjoner för vi gillar mycket svamp, sedan hällde vi i en skvätt grädde och tillsatte ca 150 gr broccoli också.
Tomaterna la vi i först då det småkokat färdigt för jag tycker att de blir så mosiga annars, men det är en smaksak antar jag.
Nästa gång ska vi försöka få tag i fina kantareller för jag tror det blir snäppet godare även om det här också blev bra.

Enkelt, snabbt och inga konstigheter.
En god middag för fredagskvällen.


Trevlig helg allihopen!


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar