lördag 14 mars 2015

Bästa pajskalet!

Är uppe tidigt i dag trots en rätt sen kväll igår. Surrade på fram emot efter elvasnåret på tjejmiddagen igår och stupade i säng rätt omgående när jag kom hem.
Vi testade ett annat pajrecept hemma hos Anja i går och det blev betydligt bättre än det jag gjorde hemma.

Pajdegen blev precis lagom frasig och det tillsammans med fyllningen var bland det godaste jag ätit i pajväg på ett tag. Den idén knycker jag A!

Nu skriver jag ner receptet här så jag har inför kommande strapatser i köket.

Glutenfritt pajskal

3 dl mjölmix (Lailas blå)
1,5 msk pofiber
50 gr smör eller margarin
1 dl crème fraiche
ca 2 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölmix med pofiber och matfett. Tillsätt crème fraiche och vatten.
Arbeta ihop till en deg och tillsätt eventuellt lite mer mjölmix tills du får en hanterbar deg. Den ska vara mjuk och smidig, men inte klibbig.
Däremot blir glutenfria degar alltid lite mindre fasta än vanliga och de är ofta svårkavlade. Så tryck hellre ut degen med handen i pajformen och förgrädda sedan i 10 minuter.


Sen är det bara att fylla med något gott. A hade kryddat färsen med tandoori- i stället för tacokrydda, sen var det skivade tomater ovanpå färsen och så en röra av crème fraiche, green chili och riven ost högst upp.
Till pajen bjöds det på grönsallad och en vitlökssås.

Mycket, mycket gott.

Så tack för en trevlig kväll tjejer! Det gör vi om snart igen, hela gänget.

Kramkram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar