tisdag 31 mars 2015

Gul som en citron

I dag vaknade vi till snöväder. Igen. Jag tror det har snöat mer eller mindre sedan i fredags och även om jag gillar snö så vill jag ha vår nu.
Nåväl, en nybakt sockerkaka gjorde onekligen dagen en smula trevligare.



Glutenfri citronsockerkaka

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 dl glutenfri mjölmix (tex Lailas blå)
1,5 tsk fiberhusk
50 gr smält smör
1 dl mjölk
Rivet skal från en halv citron

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan dem och de övriga ingredienserna i ägg- och sockervispet.

Smörj och mjöla en form som rymmer 1,5 liter. Jag använde en form med löstagbar botten, men en avlång form typ limpform passar också bra.
Grädda i nedre delen av ugnen på 180 grader i ca 30 minuter. Gör du i limpform kan du få öka tiden något.
Stickan ska vara torr och kakan ska ha fått fin färg och börja släppa från kanterna när den är färdig.

Pudra med florsocker då kakan kallnat.



Toddilo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar