Det tog ett tag innan jag vågade göra om receptet till glutenfritt, men det var inte alls svårt när jag väl gjorde det.

Glutenfria potatisbakelser (i långpanna)
Sockerkaksbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 och 3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp.
Blanda potatismjölet och bakpulvret och sikta ner det i ägg- och sockersmeten.
Häll smeten i en långpanna, klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Låt kakan svalna helt.
Smörkräm:
200 gr smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl färdig marsankräm (obs! gör den lite tjockare i konsistensen än sås)
Rör smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
Blanda i marsankrämen och bred sedan smörkrämen över kakan.
Garnering:
300 gr mandelmassa
2 msk kakao
Riv mandelmassan över smörkrämen och sikta sedan kakao över.
Skär kakan i rutor och förvara i kyl eller frys.
Det här blir gott till fredagsfikat.
Kramkram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar