Jag har utgått från ett vanligt kanelbullerecept och sen har jag testat mig fram med mjölmix-mängden till lagom konsistens.

Små rundstycken (8 st)
25 gr jäst
50 gr laktosfritt smör
2,5 dl laktosfri mjölk
0,5 dl strösocker
1 krm salt
ca 7-8 dl Lailas blå mjölmix
1 ägg att pensla rundstyckena med.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt degspadet bli fingervarmt.
Blanda ner strösocker, saltet och den mindre mängden mjölmix i degspadet. Jag brukar använda elvispen med degkrokar när jag rör ihop degen.
Tillsätt mer mjölmix lite i taget tills du har en deg som är som en ganska lös bulldeg i konsistensen.

*ungefär så här ser den ut innan jäsning*
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Dela sedan degen i 8 bitar och rulla varje till en rund boll.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 20 minuter till.
Jag brukar täcka över rundstyckena med plastfolie i stället för bakduk så det inte ska tynga ner dem.
Pensla dem sedan med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 6-8 minuter, tills de fått fin färg.
Nästa gång ska jag försöka mig på att fylla dem med vaniljkräm så de blir som såna Solbullar man doppar i strösocker.
Det kommer nog också bli gott.
Tjingeling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar